My Blogger TricksAll Blogger TricksTechtunes

Snack time

assalamualaikum...Selamat menyambut hari minggu...Bila weekends mestila banyak menghabis masa dengan family...But me luangkan masa aku untuk terjah makanan pelik kat malaysia..Bukan la aku merantau satu malaysia ni (agak-agakla) but one my members ask me to join het to segamat..Yelah walaupun segamat tu birth of place my father tapi sekali pun aku tak pernah jejak kaki kat sana..Aku ni excited la nak ikut tapi tak sebesar Kuala Lumpur (agak-agakla) hehehe..Cuma aku sampai je kat sana aku ternampak kedai snack..La ada jugak ke orang bukak kedai snack (maafla baru nak mengenal dunia) nama kedai tu Tempura snack bar..Makanan ala-ala jepun la jugak tapi lebih kepada kemelayuan..Mula2 was2 jugak la nak makan,aku siap tanya akak tu "akak halal ke ni"..yelah walaupun kat kedai tu pekerja melayu tapi jangan ingat semua worker dia melayu korang semua hentam masuk je..Kadang2 tu tektik pekedai tu je nak bagi orang melayu ni rasa kedai tu halal (sekadar peringatan)..Tapi jangan risau la confirm halal punya la pasal makanan dia..Jadi aku orderlah makanan dia..Boleh tahan rasa dia (nak promote ke tak nak ni)hehe..Jadi ni la makanan yang aku order..                                                                   
             
 Prawns harga dia pun murah Rm 6.00..Makan ni pun da kenyang

 Yellow ginger rice Rm 1.50..kalau tak cukup order la lebih..hehe

ni cold milk tea..banyak lagi air sebenarnya tapi ini menjadi pilihan aku..rm5.00



nama di beri chicken nugget.Rm 4.50..ni jelah makanan kau order..makan sorang biasalah..korang boleh la datang kat segamat ni..Selamat menjamu selera (dalam gambar jelah)

1 comment:

  1. best2.. aq penah pegi Tempura kat segamat ni.. =)

    ReplyDelete